FAQ

de vragen staan op alfabetische volgorde

Ben ik verplicht om bepaalde doelen te halen?

Vanuit HOBP of Onderwijs in de Praktijk ben je niet verplicht om bepaalde doelen te halen. Voor het behalen van certificaten zul je meestal de lesstof moeten beheersen en daarmee vragen correct kunnen beantwoorden. Om binnen een leertraject verder te komen zul je eerst voorgaande stappen moeten afronden. Of je met je werkgever of leidinggevende afspreekt dat je toegang tot deze online academy krijgt om bepaalde kennis voor je werk op te doen kun je het beste intern bespreken. 


Ben ik verplicht om dezelfde prijs aan alle groepsleden door te berekenen?

De prijs die jij afspreekt met je groep is aan jou. Wanneer je er met jouw inzet voor zorgt dat jullie in een hogere kortingscategorie terechtkomen, is het aan jou om te bepalen wat hiervan je doorberekent aan welke groepsleden. 


Hoe verhouden Bureau Mac, Onderwijs in de Praktijk en HOBP zich tot elkaar?

Bureau Mac is een bureau gespecialiseerd in (Apple) automatisering en in huisartsondersteuning.

Onderwijs in de praktijk is de educatieve kant van Bureau Mac. We faciliteren onder andere als overkoepelend bedrijf een leeromgeving bij HOBP Academy voor onze klanten en voor nieuwe cursisten.

HOBP is een bedrijf dat een digitale leeromgeving Host met meer dan 1400 leeritems. 


Hoeveel items omvat de HOBP Academy?

De meer dan 1400 leeritems zijn onderverdeeld in e-learnings, leertrajecten, e-books, audiobooks, video's, media, live sessies, samenvattingen en podcasts


Ik heb de factuur betaald maar nog geen uitnodiging van HOBP ontvangen.  

Binnen een aantal werkdagen hoor je een uitnodiging van HOBP te ontvangen. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op via de contactpagina


Is er een helpdesk beschikbaar?

Jazeker, de helpdesk van HOBP Academy is elke werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur via het telefoonnummer: 076-2301305 of via de mail: klantenservice@hobp.nl


Is het toegestaan om met meerdere mensen op 1 licentie te studeren?

Dat is helaas niet toegestaan. 


Is Onderwijs in de Praktijk alleen voor praktijken?

Het zoeken naar een laagdrempelige maar brede manier van cursussen aanbieden begon voor onze praktijken, maar intussen zijn ook onze grafische klanten enthousiast en hebben we met HOBP een leeromgeving gevonden die iedereen, zakelijk en privé, kan aanspreken.


Loopt mijn jaarabonnement automatisch af?

Ja, wanneer je via ons bij HOBP Academy studeert, loopt je jaarabonnement (wel) automatisch af.


Mijn baas betaalt niet voor mij, wat kan ik doen?

Het is aan een werkgever om ervoor te zorgen dat werknemers de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen. Wanneer je werkgever dit op een andere manier invult, kun je verschillende dingen doen. Zo kun je in je buurt kijken of je een groep kunt starten waardoor de prijs naar beneden kunt brengen of je kunt kijken of je een kortingskaart te pakken kunt krijgen. Zo nu en dan zweeft er zo'n kaart rond op onze site!


Wanneer kan ik studeren?

Je kunt elke dag van de week en op ieder moment van de dag inloggen en leeritems volgen. Ook op je mobiel of tablet.


Is HOBP NTRO-gecertificeerd?

Ja, alle leeritems via HOBP Academy zijn NTRO-gecertificeerd.


Kan ik iets uitproberen voordat ik een of meerdere licenties aanschaf?

Dat kan, via onze contactpagina kun je een demo aanvragen


Hoe ziet een certificaat eruit?

Op de Impressie pagina kun je onderaan de pagina een voorbeeld bekijken van een certificaat die je bij HOBP Academy kunt behalenZijn niet al je vragen beantwoord? 

Kijk dan even rond bij de andere artikelen op deze site 

of neem contact met ons op via onze  contactpagina